Трохи картоплі та жменя фаршу: одна з найсмачніших страв у світі

Читать на русском
Автор
181705
Такі цепеліни можуть стати ситним обідом або вечерею
Такі цепеліни можуть стати ситним обідом або вечерею. Фото food.obozrevatel.com

Обов’язково спробуйте, якщо любите картполю

Ми розповідали, як із картоплі приготувати чудові швейцарські деруни-рьошті. Тепер ділимось рецептом надзвичайно смачної страви — Цепелінів.

Це картопляні "пиріжки" з м’ясною начинкою, які відварюються, як вареники. Вони виходять дуже ніжними та смачними. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Фарш – 600 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія соняшникова для смаження
  • Картопля – 1 кг
  • Сіль, перець – до смаку
  • Яйця – 2 шт
  • Кріп – 1 пучок
  • Борошно – 400 г

Спосіб приготування:

  1. Для м’ясної начинки беремо фарш. Підійде будь-який, який вам подобається, головне — не дуже сухий. Додаємо до нього сіль та мелений перець.
  2. На олії обсмажуємо одну велику цибулину, нарізану дрібними кубиками. До цибулі додаємо фарш і обсмажуємо до готовності. Ароматну начинку відкладаємо убік та переходимо до приготування картопляного тіста.
  3. Найкраще для нього обирати сорти з високим вмістом крохмалю. Якщо у вас інша картопля — просто додайте порошкового крохмалю у вже готове тісто. Коренеплоди відварюємо в підсоленій воді до готовності, розминаємо в пюре.
  4. Коли охолоне, додаємо 2 яйця і перемішуємо. Також додаємо дрібно накришений кріп.
  5. Поступово додаємо борошно. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками, попередньо змащеними олією.
  6. Повинне вийти тісто, що злегка прилипає до рук. Ділимо його на дві частини, кожну розкачуємо в джгутик і, розділяючи на 10-12 частин, кожну з них розкочуємо у коржик.
  7. На середину кожного коржика викладаємо фарш. Защипуємо краї у формі пиріжка.
  8. Відварюємо їх у підсоленій воді. Коли спливуть, відміряємо ще пару хвилин і можна діставати.

Найсмачніше цепеліни подавати з обсмаженою цибулькою, або просто зі сметаною. Також ми розповідали, як смачно приготувати печінку.