Салат за дві хвилини, що складе вагому конкуренцію "шубі": дивовижний рецепт

Читать на русском
Автор
21399
Чудова страва до святкового столу і не тільки
Чудова страва до святкового столу і не тільки. Фото Сегодня

Спробуйте цей салат — і про класичну "шубу" забудете

Ми розповідали, що змінити в "оселедці під шубою", щоб страва стала смачнішою. Тепер ділимось рецептом чудового салату, який змусить вас під зовсім іншим боком подивитись на архаїчну новорічну страву.

Якщо вам хочеться приготувати щось з оселедця та буряка (адже це справді вдале поєднання), не обов’язково складати продукти шарами з майонезом. На порталі "Прості рецепти" розповіли, як приготувати смачний салат, кращий за "шубу".

Інгредієнти:

  • буряк – 500 г;
  • окріп – 100 мл;
  • оселедець – 200 г;
  • оцет – 3 ст. л.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • петрушка – 30 г;
  • сіль – ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія – ​​2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Буряк і яйця заздалегідь відварюємо. Чистимо продукти від шкірки та шкаралупи.
  2. Буряки нарізаємо невеликими брусочками. Одразу відправляємо їх у глибоку миску.
  3. Цибулину чистимо від шкірки. Нарізаємо її тонкими півкільцями.
  4. В окрему мисочку висипаємо половину чайної ложки солі, цукор. Заливаємо суміш спочатку оцтом, потім окропом. Змішуємо до повного розчинення цукру та солі.
  5. В отриманий маринад опускаємо цибулю. Залишаємо.
  6. Оселедець очищаємо від шкірки, прибираємо нутрощі. Можна взяти готове філе — буде ще простіше. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки і додаємо в миску до буряків.
  7. Яйця теж потрібно кришимо невеликими шматочками. Петрушку дрібно шаткуємо.
  8. Цибулю руками віджимаємо від зайвого оцту і викладаємо у спільну миску з іншими продуктами. Солимо салат і заправляємо олією, ретельно перемішуючи.

Салат готовий до подачі. Це чудове смакове поєднання, яке точно не залишить нікого байдужим. Також ми розповідали, як приготувати класичну майонезну закуску "Жіноча примха".