Мало хто знає: навіщо кулінари заливають цибулю окропом

Читать на русском
Автор
1610
Цей метод чудовий для пом’якшення смаку цибулі Новина оновлена 14 листопада 2023, 08:58
Цей метод чудовий для пом’якшення смаку цибулі. Фото shuba.life

Цей спосіб використовують досвідчені кулінари

Ми розповідали, як смачно замаринувати цибулю. Маринування полягає у додаванні компонентів з сильним, а то і агресивним смаком — таких як сіль, цукор, оцет тощо.

Та мало хто знає, що є ще один спосіб, який допоможе пом’якшити її смак без додаткових інгредієнтів. Мало того, що не знадобиться жодних додаткових продуктів, ще й зусиль майже не доведеться витрачати.

Метод полягає у тому, що нарізаний овоч треба на кілька хвилин залити окропом. Це забере зайву гіркоту та зробить смак набагато м’якшим.

Таку цибулю можна використовувати не лише до ароматного шашлику. Це чудова нагода відмовитись повністю або частково від термічної обробки овоча. Продукт в ошпареному вигляді дуже смачно додавати в салати, пироги, класти на піцу тощо.

Як правильно ошпарювати цибулю

Очистьте цибулину або кілька, наріжте її на такі шматочки, які вам потрібні для страви. Тоді перекладіть нарізаний овоч у мисочку та залийте його крутим окропом. В такому вигляді цибулю треба залишити на 10-15 хвилин.

Коли цей час сплине, відкиньте цибулю на сито. Пролийте її проточною холодною водою та залишіть стекти.

Така цибуля залишиться хрусткою та смачною, а ще збереже вітаміни. Також ми розповідали, як правильно заморожувати рибу.