Досить мучитися зі своєю "лопатою": як ефективно використовувати режим однієї руки на смартфоні

Читать на русском
Автор
942
Іноді двома руками користуватися некомфортно
Іноді двома руками користуватися некомфортно. Фото Телеграф

Аби сучасними телефонами було зручніше користуватися, для них вигадали режим, який дозволяє впоратися з ним однією рукою

Сучасні смартфони стають все більшими і більшими, і це не завжди зручно. Особливо, коли справа доходить до управління пристроєм однією рукою. Тут на допомогу приходить функція "Режим однієї руки", яка вже стала невід'ємною частиною багатьох Android-смартфонів. Вона дозволяє з легкістю дістати до верхньої частини екрану, не відпускаючи телефон.

Активація режиму однієї руки

Зазвичай, режим однієї руки активується за допомогою певного жесту або комбінації клавіш. Наприклад, двічі торкніться кнопки "Назад" або злегка торкніться "Додому" двічі, щоб активувати цей режим. Ви також можете знайти опцію для включення режиму однієї руки в налаштуваннях дисплею або додаткових налаштувань.

Після активації режиму однієї руки ви побачите, що екран зменшився і змістився вниз і в сторону, ближче до вашого пальця. Деякі моделі телефонів дозволяють вам вибирати, з якої сторони ви хочете змістити екран.

Деякі бренди дозволяють вам налаштувати розмір зменшеного екрану та інші параметри для оптимального комфорту користування. Вийти з режиму однієї руки можна так само легко, як і увійти. Зазвичай це можна зробити, торкнувшись поза областю зменшеного екрану або натиснувши певну комбінацію клавіш.

Нагадаємо, що значно комфортнішим ваше існування буде, коли ваш телефон захищений від вірусів. Але для цього потрібно навчитися виявляти, коли телефон заражений. Також важливо доглядати за батареєю свого гаджета.