У кого День ангела 4 липня: жіночі та чоловічі іменини

Читати російською
Автор

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У вівторок, 4 липня, відзначають День відпочинку від свят, День Національної поліції України, День судового експерта України, День пам’яті геноциду єврейського народу в роки Другої світової війни, День музики у стилі кантрі. Також у цей день носії одразу 15 імен святкують свої іменини.

Жіночі іменини 4 липня

Анастасія, — це популярне ім’я має грецьке походження і може бути перекладено як "воскресіння", "відродження", "повернення до життя". 4 липня вшановується преподобна Анастасія.

Василина (Василиса), — це ім’я давньогрецького походження, яке є жіночою версією імені Василь і означає "цариця", "царська". 4 липня вшановується преподобна Василісса.

Чоловічі іменини 4 липня

Олексій, — це ім’я походить від давньогрецького "алексо", що перекладається "захищати", "оберігати".

Антон, — давньоримське ім’я, яке згідно з основною версією перекладається як "той, що вступає в бій" або "гідний похвали". 4 липня вшановується священномученик і пресвітер Антоній.

Георгій, — грецьке ім’я, що означає "землероб". 4 липня вшановується сповідник Георгій Лавров.

Єгор, — спочатку це було слов’янською формою імені "Георгій", проте згодом стало самостійним ім’ям. Покровителями Єгорів також є святі Георгії.

Іван, Ян, — вважають, що обидва імені походять від давньоєврейського імені Йоханан, що перекладається як "помилований Богом". Покровителями носіїв обох імен є святі Іоанни.

Максим, — походить від латинського maximus, що означає "найбільший" або "найвеличніший". 4 липня вшановується преподобний Максим Грек.

Микита (Нікіта) — давньогрецьке ім’я, яке перекладається як "переможець". 4 липня вшановується церквою преподобний Микита Ніроський.

Микола, — з давньогрецької перекладається як "переможець народів".

Теодор, Федір, — обидва імені походять від грецького Теодорос, що означає "подарований Богом" або "Божий дар". 4 липня вшановується князь Феодор Стародубський.

Юліан, — латинське ім’я, яке означало "з роду Юліїв". 4 липня шануються відразу кілька святих з таким ім’ям: пресвітер Іулій Мирмідонянин, мученик Іуліан Тарсійський, мученик Іуліан Єгипетський, диякон Іуліан Мірмідонянин.

Юлій, — це давньогрецьке ім’я, яке перекладається як "пухнастий" або "кучерявий". Також може трактуватися як "липневий". 4 липня вшановується преподобний Іулій (Юлій) Мирмідонянин.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" також розповідав лайфхак, як за допомогою підручних матеріалів зробити ефективну пастку для мух на кухні.