У кого День ангела 3 липня: жіночі та чоловічі іменини

Читать на русском
Автор

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У понеділок, 3 липня, 2023 року відзначають Всесвітній день без поліетиленових пакетів, День зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ, День славлення князя Святослава Ігоровича, День незалежності Білорусі. Також у цей день святкують свої Дні ангела носії одразу десяти імен.

Жіночі іменини 3 липня

Інна, — точне походження імені невідоме, але вважається, що спочатку воно було чоловічим, але згодом через закінчення на "а" так почали називати і дівчаток. З латинської воно перекладається як "бурхлива". 3 липня церквою вшановується мученик Інна Новодунський.

Римма, — це рідкісне жіноче ім’я, яке спочатку теж було чоловічим. За однією з версій, могло з’явитися від чоловічого болгарського імені Рімен (яке своєю чергою є однією з форм імені Роман). 3 липня вшановується мученик Римма Новодунський.

Чоловічі іменини 3 липня

Андрій, — поширене грецьке ім’я, яке означає "хоробрий" або "мужній". 3 липня вшановується священномученик Андрій Первозванний.

Опанас (Афанасій), — у перекладі з давньогрецької означає "безсмертний". 3 липня вшановується церквою мученик Афанасій Саламінський (Кіпрський).

Гліб, — за основною версією це давньоскандинавське ім’я, яке перекладається як "спадкоємець бога". 3 липня вшановується князь Гліб Володимирський.

Дмитро, — це популярне давньогрецьке ім’я, яке буквально означає "посвячений богині землі та родючості Деметрі". 3 липня вшановується священномученик і диякон Димитріан (Димитрій) Саламінський (Кіпрський).

Іван, Ян, — вважають, що обидва імені походять від давньоєврейського імені Йоханан, що перекладається як "помилований Богом". Покровителями носителів обох імен є святі Іоанни. 3 липня вшановується євангеліст Іоанн Богослов.

Лука, — це грецьке ім’я, яке за однією з версій означає "той, хто народився на світанку" або "той, що світиться", а згідно з іншою позначає людину, яка народилася в Луканії на півдні Італії. 3 липня вшановується священномученик Лука Євангеліст.

Фома (Хома), — це ім’я походить з арамейської мови і перекладається як "близнюк". 3 липня вшановується священномученик Хома Дідім (Близнюк).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про три лайфхаки, як можна швидко зарядити телефон, — вони можуть стати в нагоді, коли не буде часу чекати зарядки гаджета.