У кого День ангела 1 липня: усі іменини

Читать на русском
Автор
1023
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 1 липня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 1 липня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У суботу, 1 липня, у 2023 році відзначають День архітектури України, Міжнародний день Дніпра, Міжнародний день кооперативів, Всесвітній день боротьби з бідністю, День курячого бога, Міжнародний день жарту. Також у цей день носії п’яти імен святкують свої Дні ангела.

Чоловічі іменини 1 липня

Олександр, — грецьке ім’я, яке перекладається як "той, хто захищає". 1 липня вшановується священномученик Олександр Крутицький.

Василь, — це ім’я грецького походження, яке означає "цар" або "царський". 1 липня шануються священномученики Василь Смирнов та Василь Крилов.

Віктор, — досить поширене латинське ім’я, яке означає "переможець". 1 липня вшановується єпископ Віктор Островидов.

Леонтій, — давньогрецьке ім’я, яке означає "лев", "подібний до лева". 1 липня вшановуються одразу кілька святих з таким ім’ям: мученик і воєначальник Леонтій Триполійський, преподобний Леонтій Прозорливий, канонарх Леонтій Печерський.

Сергій, — коріння цього імені уходить в греко-римську міфологію. За різними версіями, воно перекладається як "слуга Бога", "захисник", "ясний", "високошановний". 1 липня вшановується мученик Сергій Кротков.

Жіночі іменини 1 липня не відзначаються.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що буде, якщо покласти мило в бачок унітазу, — такий простий лайфхак допоможе підтримувати чистоту та приємний запах у туалеті.